Siirry suoraan sisältöön

Jäävesisiilo – tuotantolaitosten ekologinen energiavaraaja​

Jäävesisiilojemme avulla teollisuudessa voidaan varastoida jäähdytysenergiaa ja valmistaa jäävettä tuotantolaitosten tarpeisiin. Jäävesisiilot ovat pitkän tutkimus- ja kehitystyömme tulos – ne on suunniteltu parantamaan asiakkaidemme tuotantoprosesseja, pienentämään energiankulutusta ja tukemaan siten myös kestävän kehityksen tavoitteissa.

Jäävesisiilot soveltuvat eritysesti elintarvike- ja panimoteollisuuden yritysten, kuten meijereiden ja jäätelötehtaiden tarpeisiin, sillä ne takaavat myös erittäin tehokkaan ja hygieenisen jäähdytyksen.

tankki-jaavesi_vuorigrafiikka@2x

30 prosentin säästöt energiakustannuksissa

tankki-30prosenttia@2x

Jäävesisiilon avulla on mahdollista saavuttaa jopa 30 prosentin säästöt tuotantolaitoksen energiakustannuksissa. Siilon avulla energiaa varastoidaan jään muotoon silloin, kun sähkön hinta on edullisimmillaan tai tuotannossa kulutus on pienempi.

tankki-keskiarvoteho@2x

Kylmäkoneiden käyttö voidaan mitoittaa kulutuksen keskiarvotehon mukaan, vaikka tuotannossa tulisikin hetkellisesti tavallista isompia kulutuspiikkejä.

tankki-saastoa@2x

Jäävesisiilo tuo säästöä tehomaksuissa erityisesti sellaisissa laitoksissa, joissa tuotannon kulutusprofiili vaihtelee päivän aikana. Varastoiva jäähdytysmuoto tuo turvaa myös häiriötilanteiden varalta.

Nopea ja tehokas jäähdytys

jopa nelinkertainen jäähdytysteho

tankki-jaahdytysteho@2x
Jäävesisiilossa voidaan käyttää joko suoraa tai epäsuoraa jäähdytysjärjestelmää. Jäähdytyksen avulla siilon sisällä olevan putkiston pinnalle saadaan parhaimmillaan 40 millimetrin jääkerros, mikä mahdollistaa jopa nelinkertaisen jäähdytystehon.
tankki-0asteistavetta@2x

Kun vesi virtaa putkiston lomitse, putkien ympärillä oleva jää sulaa ja vesi jäähtyy. Jäävesisiilolla saadaan tuotantoon tarvittaessa lähes 0-asteista vettä, mikä ei olisi mahdollista pelkästään perinteisillä lämmönvaihtimilla niiden jäätymisriskin vuoksi. Kylmä vesi takaa nopean jäähdytyksen, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi elintarviketeollisuudessa.

tankki-jaahdytysputkisto

Jäävesisiilo voi sisältää jopa 8 kilometriä jäähdytysputkistoa.

tankki-siilota_tilaustyona

Jäävesisiilot valmistetaan tilaustyönä asiakkaan jäähdytystarpeen mukaan.

Siiloja jokaiseen tarpeeseen

isoimmassa siilossa 7 000 kWh:n kapasiteetti

tankki-kapasiteetti@2x

Valikoimassamme on 42 erilaista siilotyyppiä, joiden kapasiteetti vaihtelee 1 100 ja 7 000 kWh välillä. Suurimmat jäävesisiilomme pystyvät käsittelemään yli 3 MW jäähdytystehoa. Suurimman jäävesisiilomme sisällä on yli kahdeksan kilometriä taivutettua teräsputkistoa, jonka ympärille voi muodostua yli 70 000 kiloa jäätä. Faasimuutoksen ansiosta iso energiamäärä voidaan varastoida suhteellisen pieneen tilaan.

tankki-kontti@2x

Pienempien elintarvikeyritysten, meijereiden ja panimoiden tarpeisiin on saatavilla jäävesisiilon miniversio, jonka jäähdytysteho on enintään 95 kW. Tämä minijäävesisiilo on rakennettu kontin sisälle, jolloin sen liikuttelu on helppoa.

tankki-jaavesi_vuorigrafiikka@2x

Ekologisuus ja vastuullisuus ohjaavat toimintaamme

tankki-laadukkaat_materiaalit@2x

Siilot on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät aikaa – vanhimmat käytössä olevat jäävesisiilot ovat 1970-luvulta. Käytetyt materiaalit takaavat ongelmattoman käytön koko elinkaaren ajan. Siilon pitkän käyttöiän takia niitä on myös siirretty pienistä suljetuista meijereistä isompiin meijereihin.

tankki-ruostumatonteras@2x
Kaikki veden kanssa kosketuksissa olevat osat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka on täysin kierrätettävissä. Rakenteessa on vain vähän kunnossapitoa vaativia kohteita, mikä mahdollistaa jäävesisiilon pitkän huoltovälin. Kauttaaltaan eristetty ja vuorattu siilo soveltuu hyvin erilaisiin sääolosuhteisiin.

Osa tuotantolaitoksen omaa ohjausjärjestelmää

tankki-ohjausjarjestelma@2x

Laitteen toimintaa ohjataan Siemensin S7-logiikalla. Logiikka voidaan integroida osaksi laitoksen ohjausjärjestelmää, jolloin koko laitoksen toimintaa voidaan seurata helposti yhdellä järjestelmällä. Jäävesisiiloon valmiiksi asennetut anturit seuraavat reaaliaikaisesti jään paksuutta, jota mittausjärjestelmä säätelee etukäteen määriteltyjen rajojen mukaan.

tankki-seuranta@2x

Ohjausjärjestelmästä voi seurata jääveden virtausta, jonka perusteella voidaan laskea siilosta purettu jäähdytysenergia ja jäähdytysteho sekä optimoida laitteen hyötysuhde.

tankki-jaavesisiilon_seuranta

Seuraa jäävesisiilon toimintaa reaaliajassa.

tankki-jaavesisiilo_toimitus

Siilot toimitetaan valmiina kokonaisuutena.

Vaivaton asennus

tankki-toimitus@2x

Jäävesisiilo toimitetaan valmiina kokonaisuutena, jolloin sen asennus kestää vain muutaman päivän, eikä häiritse tuotantolaitoksen toimintaa. Jäävesisiiloja ei tarvitse asentaa rakennuksen sisään, mikä mahdollistaa alhaisemmat rakennuskustannukset. Siilolle riittää pieni pinta-ala ja yksinkertainen perusta.

tankki-laajennettavuus@2x

Järjestelmää on myöhemmin helppo laajentaa lisäämällä uusia jäävesisiiloja. Siilot voidaan kytkeä rinnakkain tai sarjaan perinteisiin jäävesialtaisiin.

tankki-valio_riihimaki

Valion jäävesisiilo Riihimäellä

Valion uusi välipalatehdas Riihimäellä – tehokas tuotanto on ympäristöteko

Jäävesisiilo toimitetaan valmiina kokonaisuutena, jolloin sen asennus kestää vain muutaman päivän, eikä häiritse tuotantolaitoksen toimintaa. Jäävesisiiloja ei tarvitse asentaa rakennuksen sisään, mikä mahdollistaa alhaisemmat rakennuskustannukset. Siilolle riittää pieni pinta-ala ja yksinkertainen perusta.

tankki-jaavesi_vuorigrafiikka@2x

Tankki – luotettava kotimainen perheyritys

tankki-suomalainen@2x

Tankki on suomalainen perheyritys, jolla on vuosikymmenten kokemus korkealaatuisten säiliöiden valmistuksesta elintarviketeollisuuden, biolääketieteen ja kemiateollisuuden tarpeisiin. Hallinnoimme itse koko tuotantoketjua suunnittelusta ja materiaalihankinnoista aina toimitukseen saakka.

tankki-perheyritys@2x

Perheyrityksemme arvoihin kuuluu vakaus ja jatkuvuus. Panostamme pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja haluamme olla mukana huolehtimassa tuotteemme toiminnasta ja kestävyydestä pitkälle tulevaisuuteen.

tankki-antti_rantala

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää juuri oman projektisi säästöpotentiaalin? Kun toimitat meille tiedot tuotantonne kulutusprofiilista, voimme verrata energiakustannuksia jäävesisiilon ja perinteisen lämmönvaihdinratkaisun välillä. Ota yhteyttä!

Antti Rantala, toimitusjohtaja

tankki-phone@2x

040 561 3270

tankki-mail@2x

antti.rantala@tankki.fi

tankki-jaavesi_vuorigrafiikka@2x

ota yhteyttä

  Toimimme globaalisti

  asiakkainamme on kansainvälisesti tunnettuja toimijoita

  Olemme toimittaneet jo lähes 170 jäävesisiiloa eri puolille maailmaa. Asiakkaitamme ovat muun muassa:

  Valio, Suomi
  Valio, Suomi
  Nestlé, Espanja
  Nestlé, Espanja
  Dos Pinos, Costa Rica
  Dos Pinos, Costa Rica
  Morinaga, Japani
  Morinaga, Japani
  Dudhsagar, Intia
  Dudhsagar, Intia