Siirry suoraan sisältöön

Tuotantotyöntekijä Anssi kertoo työstään Tankilla: ”Parasta työssä on työn vaihtelevuus ja se, että pystyy itse näkemään mitä lopputuotteesta tulee.”

Anssi Ahopelto on työskennellyt Tankilla tuotannossa noin puoli vuotta. Hänen työnkuvaansa kuuluu säiliöiden kokoonpano. Anssi on oppinut nopeasti työskentelyn säiliötuotannossa.

-Yritän aina kehittyä ja osata mahdollisimman paljon ja pyrkiä oppimaan uusia juttuja. Vaikka metallipuolen koulutusta minulla ei varsinaisesti ole niin työssäoppiminen on kantanut pitkälle. Jos kokee omaavansa kädentaitoja, ei alan koulutus välttämättä ole pakollinen. Pikkuhiljaa työssä pystyy etenemään ja työtehtävät voidaan asettaa vaativammiksi.

Aamulla Ahopellon työ alkaa kuudelta. Työtehtäviä joko jatketaan mihin edellisenä päivänä on jääty tai keskustellaan työnjohdon kanssa mistä jatketaan. Apua työhön saa työnjohdolta tai työkavereilta.

-Jos tulee kysymyksiä, kysytään työnjohdolta tai työkavereilta. Kokeneilta työkavereilta tulee parhaat neuvot ja niksit, mutta ilman muuta myös työnjohto neuvoo ja opastaa.  Meitä on täällä tosi hyvä porukka.

Laadukasta käsityötä

Anssin mielestä parasta hänen työssään on käsillä tekeminen ja käsityö. Tankilla työ ei ole sarjatyötä ja kaikki säiliöt ovat erilaisia, mistä vaihtelevuus syntyy. Hienointa hänen kertomansa mukaan on, kun näkee mitä tekee ja että siitä syntyy lopputuote, joka on tekijänsä kaltainen. Työn vaihtelevuus estää kyllästymistä.

Tankin laadusta ja sen vaativasta työnlaadusta Anssi kertoo näin: ”Homma on tietyllä tavalla haastavaa ja tarkkaa. Laadun pitää olla hyvää, että testit menevät läpi. Pinnat ovat viimeistellyimmissä säiliöissä kuin peiliä, lopputuotteitten vaatimukset ovat korkealla.

”Ei oo mitään mistä voisi moittia, Kyllä on kaikki menny niin kun Strömsössä.”

Ahopellon mukaan uudet työntekijät otetaan hyvin vastaan. Tankille on ollut helppoa asettua taloksi, loppupeleissä kaikki on kiinni omasta asenteesta.

-Vaikka on uutena miehenä tullut, niin tosi hyvin on otettu vastaan, eikä oo harmittanut aamulla lähteä töihin, Anssi kertoo

Anssi on ollut talossa noin puoli vuotta, mutta hän toteaa, että tähän mennessä työt Tankilla ovat menneet mukavasti.

-Ei oo mitään mistä voisi moittia, Kyllä on kaikki menny niin kun Strömsössä.