Siirry suoraan sisältöön

Mini jäävesisiilo – varastoitua kylmäenergiaa pienoiskoossa

Yrityksemme ensimmäiset jäävesisiilot on tehty 70-luvun lopulla Valio Jyväskylään ja ne ovat edelleen käytössä. Siilojamme käytetään tasaamaan asiakkaan jäähdytyksessä esiintyviä kulutuspiikkejä. Tällöin kaikkia komponentteja kuten kompressoreja tai lämmönvaihtimia ei tarvitse mitoittaa suurimman hetkellisen kulutuksen mukaan vaan se voidaan kattaa siiloomme varastoidulla ”kylmäenergialla”.

Olemme nyt kehittäneet myös pienempiin kohteisiin soveltuvan mini jäävesisiilon. Tällä on suuremman siilon edut, mutta pienemmässä mittakaavassa. Toimituksemme on asiakkaalle avaimet käteen toimitus toimittaessamme myös kontin, jossa on laitteisto sekä kompressori ohjausjärjestelmineen.

Jäävesisiilomme on parhaimmillaan asiakkaan kulutuksen vaihdellessa, jolloin energian varaaminen jään muodossa on mahdollista. Tällöin kulutuksen kasvaessa ylimääräinen energian tarve katetaan jään sulamisella. Jääveden lämpötila on lähellä nollaa astetta, joten se soveltuu erinomaisesti elintarviketeollisuuden kohteisiin, jossa kylmäketjun merkitys korostuu. Laitteemme kuitenkin soveltuu hyvin myös muihin kohteisiin, joissa kulutus vaihtelee.

Parhaimmillaan asiakas voi tehtaan kulutuksen lisääntyessä, esimerkiksi kapasiteetin kasvatuksen takia, selvitä olemassa olevilla kylmälaitteilla, kun hyödynnetään siiloamme energiavarastona.

Ensimmäinen mini jäävesisiilo toimitettiin Feelia yritykselle Pyhännälle. Siilon vedellä jäähdytetään heidän lopputuotteitaan mahdollisimman nopeasti varastointilämpötilaan. Tuotantopäällikkö Antti Kamulan mukaan he saivat kasvatettua tehtaan kapasiteettia jäähdytyksen nopeuttamisella merkittävästi. Laite on ollut toimintavarma ja siitä ei ole Kamulan mukaan tarvinnut huolta kantaa.

Antti Rantala, toimitusjohtaja