Siirry suoraan sisältöön

Konfiguraattorilla nopeutta suunnitteluun

Elomatic suunnitteli kotimaiselle asiakkaalle ison projektin kuluvana vuonna. Tankki Oy toimitti siihen erilaisia säiliöitä veden jäähdytykseen sekä useita säiliöitä laitoksen muihin prosesseihin, joiden suunnittelussa hyödynnettiin uutta tuotekonfiguraattoria.

Konfiguraattori mahdollistaa parhaiden tuotevaihtoehtojen ja ratkaisuiden löytämisen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Sen avulla pystytään syöttämään ja visualisoimaan esimerkiksi säiliön dimensiot yhteineen ja varusteineen. Tulosteena saadaan 3D-malli sekä säiliön piirustukset nopeasti. Lähtötiedot kerättiin tehokkaasti suunnittelijoiden yhteisessä Teams palaverissa, jossa pystyttiin näyttöä jakamalla helposti keskustelemaan muun muassa yhteiden sopivista paikoista.

Syötettäessä uusia yhteitä säiliöön huomattiin tarvetta edellisten paikkojen muutoksille. Muutokset oli helppo tehdä konfiguraattorin avulla, ja esikatselutilassa uusien paikkojen sopivuus oli helppo tarkastaa ja mallintaa.

Konfiguraattorin käytön avulla asiakas saa nopeasti 3D-mallit yhteineen sijoitettavaksi suunniteltavan tehtaan 3D-laitosmalliin. Tällöin heidän suunnittelijansa pääsevät nopeammin suunnittelemaan putkistoja sekä muiden liitäntöjen soveltuvuutta käyttäjän kannalta. Tämä vähentää tarvittavien kommentointikierrosten määrää ja nopeuttaa molempien osapuolten suunnitteluprosessia.

Projektipäällikkö Taneli Arolan mukaan: ”Tankin konfiguraattorin avulla saimme erittäin nopeassa aikataulussa säiliöiden 3D-mallit käyttöömme ja jatkamaan suunnittelua muilla osa-alueilla. Projektien läpimenoaikojen lyhentyessä, tehokkaat työkalut ja niiden osaaminen on aina vain tärkeämpää. Etätyöskentelyssä havainnollistamisen tärkeys korostuu ja elävän 3D-mallin kautta saimme heti hyvän käsityksen, miltä halutut muutokset käytännössä näyttivät.”

Elomatic tarjoaa konsultointi-, suunnittelu-, tuotekehitys- ja projektinhallintapalveluita sekä tuotteita ja kokonaisratkaisuja teollisuusyrityksille sekä julkisen sektorin organisaatioille.