Siirry suoraan sisältöön

Säiliöitä erikoismateriaaleista ja haastavia asennuksia? Onnistuu!

Tankki toteutti Metsä Fibrelle Joutsenoon pitkään palvelleen säiliön uusinnan. Suunnittelimme asiakkaan päämittakuvan pohjalta säiliön ja sekoittimen sekä haimme niille tarvittavat hyväksynnät. Tuotteen ollessa syövyttävää materiaaliksi valittiin 904L.

Projektin alkuvaiheessa toimitukseen sovittiin kuuluvaksi säiliö ja sen haasteellinen asennus. Suunnitteluprosessin aikana asiakas pyysi toimituksen laajentamista myös säiliöön liittyvien putkistojen kytkentään. Asennuspaikan haastavuuden takia selvitettiin etukäteen tarkka haalausreitti ja suunniteltiin missä asennossa säiliö tuodaan tilaan, ja mitkä varusteet asennetaan paikan päällä.

Tarkalla suunnittelulla pystyttiin hyödyntämään tehtaan seisakki niin että tuotanto pääsi jatkumaan suunnitellusti. Tankin suunnitteluosaston kokeneiden suunnittelijoiden toimesta saatiin tarkat valmistuskuvat myös putkistosta ja pystyttiin päättämään työvarat oikeisiin kohtiin sekä minimoimaan asennuspaikalla tehtävät hitsaukset. Henri Taina Metsä Fibreltä totesikin yhteistyön lopputuloksesta, että ”Säiliö on valmistettu erittäin korkealaatuisesti ja paikanpäällä tehdyt hitsaukset keräsivät kehuja monelta toimihenkilöltä. Turvallisuus, aikataulu ja laatu olivat tärkeimmät ja näissä onnistuttiin 100 prosenttisesti.”

Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaalla on tuotettu sellua yli sata vuotta. Tehdas on maailman suurin yksilinjainen havusellutehdas ja kuuluu sekä tehokkuudessa että ympäristöasioissa maailman parhaimmistoon. Valmistettu säiliö liitetään Pöyryn toimittamaan mäntyöljyn valmistusprosessiin.

Mäntyöljy on mukautumiskykyinen raaka-aine, jota syntyy havusellua valmistettaessa. Mäntyöljystä saa uusiutuvia materiaalivaihtoehtoja fossiilisten tilalle. Sellutehtaille mäntyöljyn talteenotosta on pelkkää hyötyä: mäntyöljy on rahanarvoinen tuote jatkojalostettavaksi. Samalla sen talteenotto parantaa laitoksen kokonaistehokkuutta.